Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Eerste editie Lichtstad Tour smaakt naar meer

5/31/2019 10:12:13 PM


Team Wijlaars Grondwerken

In de aanloop naar de finale van de Lichtstad Tour won het team van Wijlaars Grondwerken de eerste twee selectiewedstrijden. Beau Schuttelaar, Bert Jan van de Pol, Malin Parmler en Piet Raijmakers jr. bleken een uitstekende ruiterselectie door teammanager Harry van Dooren. Met verve gaven zij ook vrijdagavond de overige teams wederom het nakijken.

In de tweede manche mocht naast team Wijlaars Grondwerken ook team Stal van der Vleuten en team Erbee Keukens retour komen. Teddy van de Rijt, Aniek Diks, Kelly Jochems en Marwin van de Nieuwenhuijzen verzamelde voor team Erbee Keukens in de eerste ronde slechts vier strafpunten, maar in de tweede omloop hield alleen Van de Nieuwenhuijzen het hout boven en eindigde het team met een strafpuntentotaal van 29 op de derde plaats.

Het team van Stal van der Vleuten, Frank van Helmond, Stella Rohlcke, Lianne Kuypers en Mel Thijssen begonnen aan de tweede manche met 5 strafpunten. Maar ook in deze groep was er maar een ruiter, Lianne Kuypers, die onderweg geen balk uit de lepels tikte. Met 22 totaalpunten was een tweede plaats het hoogst haalbare voor deze club.

Tot genoegen van teamsponsor en bestuurslid van CSI Eindhoven, Frans Wijlaars, ging zijn team met slechts 10 eindpunten aan de leiding. Beau Schuttelaar hield in beide rondes de lei schoon, terwijl Bert Jan van de Pol en Malin Parmler ieder een balkje en een tijdsfout lieten noteren. De laatste starter, Piet Raijmakers jr., strategisch zo opgesteld vanwege zijn stalen zenuwen, finishte voor het team met slechts een tijdfout aan zijn broek.

Voor de volledige uitslagenlijst, klik hier.