Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Wijlaars Grondwerken Prix trapt af en levert tevreden top vijf op

5/30/2019 12:48:28 PM


Erika Lickhammer-Van Helmond met Mevr. Wijlaars in de prijsuitreiking van de Wijlaars Grondwerken Prix. Foto: © DigiShots

De eerste rubriek van CSI Eindhoven 2019 kent alweer zijn winnaars. Traditiegetrouw wordt de openingsrubriek op donderdagochtend gesponsord door Wijlaars Grondwerken en dit jaar werd er in deze rubriek door de zes- en zevenjarige paarden gesprongen over een parcours met een hoogte van 1.30m/1.35m. Erika Lickhammer-Van Helmond finishte met haar paard Candy VH als enige onder de 27 seconden en bemachtigde daarmee de winst.

Nachtje slapen
De Zweedse winnares, woonachtig in Asten, werd in de prijsuitreiking geflankeerd door louter Hollandse heren. Waarvan de nummer twee bijzonder in zijn nopjes was met zijn topklassering. Gerben Morsink had bij het zien van het parcours zijn bedenkingen. “Ik was hier gisteravond al toen ze het parcours aan het opbouwen waren. Ik vond het zo van een afstandje er heel flink gebouwd uitzien. Maar na een nachtje slapen en een frisse blik viel het vanmorgen goed mee”, vertelt de Overijsselse ruiter.

Eigen fok
Het paard waarmee Gerben de tweede tijd realiseerde, Carsey Z, is door zijn familie zelf gefokt. De zesjarige ruin met als vader Carthino uit een Guidam-merrie komt uit een beproefd lijntje. “We hebben al vaker met Carthino gedekt in combinatie met Guidam-merrie Persey. Zoals volle broer Coursy, dat paard liep op vijfjarige leeftijd bijvoorbeeld vooraan mee bij het WK voor jonge springpaarden. Wat de instelling betreft zijn het allemaal paarden die ervoor gaan”.

Competitief
Ik houd daar wel van, als je jonge paarden hebt met een competitief karakter. En hier liep Carsey vanmorgen heel fijn. Ondanks dat de entourage aardig indrukwekkend is. Mee mogen rijden met CSI Eindhoven is al geweldig, maar alles erom heen, maakt het helemaal top. We hebben het getroffen met het weer en de organisatie heeft alles tot in de puntjes voor elkaar”.

Feestje
Dat beaamt ook de nummer vijf van de rubriek, Doron Kuipers. “Een goed begin en reden voor een feestje. Dat kan hier op CSI Eindhoven ook goed”, lacht de ruiter uit Mijnsheerenland. Na afloop van de laatste rubriek wordt het VIP-Derby terras ook voor het publiek opengesteld. Waar er iedere avond muziek te horen is of een DJ draait. Iedereen is welkom.

Auteur: Eva van den Adel