Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Henk van de Pol na 1.50m winst op de tractor naar huis

5/30/2019 7:07:43 PM


Henk van de Pol winnaar van de Rabobank Regio Eindhoven Prix - Foto Digishots
Henk van de Pol na 1.50m winst op de tractor naar huis 

Op de openingsdag van CSI Eindhoven trakteerde Henk van de Pol het publiek op een thuiswinst in de 1.50m Rabobank Regio EindhovenPrix. Met Looyman Z snelde de Eindhovens routinier voorbij de tijd van Eric van der Vleuten en Djoost Again. Naast ranking punten leverde de winnende rit Van de Pol tevens een Knegt Quality Tractor op. “Die kon ik toevallig heel goed gebruiken!”, vertelt de nummer een.

Kaliber
Van de Pol runt sinds 1 mei niet alleen HP Stables, maar ook de Eindhovense manege. “Bij de aankoop van de manege zaten wel tractoren, maar niet van dit kaliber”. De gelauwerde springruiter is te spreken over de kwaliteit die de negenjarige Looyman Z liet zien. “Hij moet nog wat ouder en constanter worden, maar hij heeft voor zijn leeftijd best al wel wat gewonnen. Zo dacht ik in Mierlo bijvoorbeeld ook kans te maken op de titel, maar daar ging het mis. Natuurlijk is het dan wel extra mooi dat het hier in ‘mijn stadje’ Eindhoven zo goed uitpakt”.

Met zijn allen
Henk zijn broer Bert leidde de Numero Uno-zoon van zijn vierde tot zijn zevende jaar op, waarna Henk de bruine ruin overnam. “Het is een heel voorzichtig paard, dat eigenlijk alles kan, je moet hem alleen wel kunnen ‘mannen’. Misschien dat Bert nu wel denkt: ‘Had ik hem maar niet afgegeven aan Henk’, maar uiteindelijk doen we het toch met zijn allen. Zo werkt het ook met de manege, waar bijvoorbeeld mijn zus de paarden indeelt voor de lesklanten en met een team zorgt dat alles op orde is”. 

Ruitertjes-in-de-dop
Van de Pol is dit concours niet alleen goed voor internationale sport, ook voor ruitertjes-in-de-dop zet de winnaar zich in. “Op zaterdag en zondag komen er een aantal pony’s van de manege om in gratis ponyritjes te voorzien. Het zou mooi meegenomen zijn als sommige kids zo weer bij ons op de Eindhovense manege terecht komen om paardrijles te nemen”.

Dubbelrol
CSI Eindhoven bestuursleden Eric van der Vleuten en Leopold van Asten vervulden hun dubbelrollen op het concours met verve in de 1.50m GP-kwalificatie. Van der Vleuten finishte met Cantos-telg Djoost Again in de tweede tijd, terwijl de rit Van Asten met VDL Groep Falco (v. Clearway) goed was voor de vierde plaats. Tussen de bestuursleden in op plaats drie eindigde Ier Darragh Kenny met Classic Dream (v. Colestus). Emile Tacken vervolledigde de top vijf met Viento Uno-ruin Cas.