Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Rob Heijligers over zijn winnende paard Ffw88: 'Hij is heel slim'

5/13/2018 2:37:22 PM


Rob Heijligers op Ffw88. Foto Digishots
Wie de winnende rit van Rob Heijligers van de week zag, wist dat hij grote kans maakte op de Hoffmann Groep Grand Prix op zondag en hij flikte het. Met bijna drie seconden los stoof hij de concurrentie voorbij in de dikke 1.40m finaleproef voor CSI1* ruiters. En dat met een paard dat hij alleen op concours rijdt: Ffw88, een nakomeling van Azteca VDL x Nonstop R van fokster Mirjam Bierings.
 
In de kleine Grote Prijs waren er zeven van de 26 deelnemers die zich melden voor de barrage. “Makkelijk was de proef niet. Een serieuze 1.40m proef met een krappe toegestane tijd en alles erin. Maar m’n paard sprong weer fantastisch. En alles puur natuur he! Geen strijklapje aan om de achterbenen of dat ik hem een keer attent moet maken. Nee, hij is heel slim.”
 
De successen smaken naar meer en Rob Heijligers is van plan om wat meer CSI2* concoursen te gaan rijden nu hij de paarden er voor heeft. “Deze is super bevestigd in het 1.40m en kan er een tandje bij doen.” Vanaf nu is Rob ook een man van de klok, want nast de 1.650 euro prijzengeld ontving hij namens Enjoytime.nl een Helfer horloge ter waarde van 1.470 euro.
 
De tweede prijs ging naar de Amerikaanse Genevieve Meyer met Coral Reef Eldorado P (v. Diarado). Eric jr. van der Vleuten werd derde op Casantos (v. Carthino Z). CSI Eindhoven-voorzitter Peter Slaats mocht zijn zoon Ralp op K Class Z (v. Kashmir van Schuttershof) feliciteren met de zesde prijs.

Klik hier voor de uitslag van de 1.40m Hoffmann Groep Grote Prijs CSI1*

Auteur: Wendy Scholten