Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Kimberly Loos: 'Als je in barrage zit, dan risico nemen'

5/12/2018 9:08:52 PM


Kimberly Loos vol gas op Katinka L. Foto Digishots
Na afloop van de Derby stond er zaterdagavond nog één rubriek op het programma: de BHV Expo Groep Prix voor CSI1* ruiters op 1.25m niveau. Niels Bulthuis, die op de openingsdag van CSI Eindhoven al won, reed zo scherp dat het een bekeken zaak leek. Maar daar was ineens de 19-jarige Marketing en Communicatie studente Kimberly Loos. De amazone uit Beek en Donk gaf zoveel gas met Katinka L (v. Vivaldi du Seigneur) dat ze wist te winnen.
 
“Als je dan in de barrage zit, dan maar risico nemen”, vertelt de leerling van Rob Heijligers. “Maar ik had het niet verwacht. Dit is pas mijn tweede internationale wedstrijd bij de paarden en dan voor het eerst op zo’n groot terrein. Echt gaaf. Dit paard kocht ik als vijfjarige en we begonnen samen in het L. Het allerliefst wil ik hem einde zomer 1.40m niveau starten, maar dat moet groeien. Ik heb zelf nog niet zo hoog gereden.”
 
De nummer twee, Niels Bulthuis, reed met Florie (v. Zacharov). Loewie Joppen werd derde met Calvara di Z (v. Calvaro Z), gevolgd door Lauren van Berkel op Prele du Chanois (v. Fango in Blue).