Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Bianca Schoenmakers sluit internationaal in stijl af

5/12/2018 2:15:26 PM


Bianca Schoenmakers en Cream Couleur. Foto Digishots
Onzekere tijden voor springmazone Bianca Schoenmakers uit Geldrop nadat haar werkgever Hans Dings heeft besloten om zich op de handel van jongere paarden te richten en de internationale concoursen aan zich voorbij laat gaan. CSI Eindhoven is voorlopig haar laatste internationale concours. Voor de tweede dag op rij won ze de Youngster Tour met Cream Couleur Z (v. Cream on Top), dit keer in de Gemeente Eindhoven Prijs.
 
Schoenmakers gaf daarmee een mooi visitekaartje af. “Weet je, internationaal rijden is geen must voor mij, maar op CSI Eindhoven rijden vind ik wel fantastisch. Of in de Derby op Indoor Brabant. Ik rijd ook heel graag basiswedstrijden Z, ZZ, 1.40m niveau, maar liever niet meer in de allerlaagste klassen. Het meest ideale is dat ik straks parttime kan rijden en mensen ga trainen en wat met media/communicatie ga doen. Het is even zien hoe ik daar een invulling aan kan geven.”
 
Onder toeziend oog van Hans Dings uit het nabijgelegen Heeze schitterde ‘Schumi’ in elk geval nog een keer in de internationale ring. Dings fokte Cream Couleur Z zelf. “Een fantastisch paard. Eén voor de toekomst”, laat de winnares weten.
 
In de finale van de Youngster Tour kwamen er 16 terug voor de barrage. Michael Huges werd tweede op Cleo van de Helle, voor Yves Houtackers op Gracieuza H (v. Namelus R).

Klik hier voor de uitslag

Auteur: Wendy Scholten