Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Leon Thijssen: ‘Het gaat mij om de ontwikkeling van de paarden’

5/11/2018 6:36:58 PM


Leon Thijssen wint de 1.40m ING Prijs met het paard dat altijd de wei uit sprong. Foto Digishots
“Lekker toch om te weten dat je het nog steeds kan? Ik word immers ook steeds iets ouder en er zijn zoveel jongere ruiters”, lacht Leon Thijssen na het winnen van de ING Prijs op 1.40m niveau. Concurrentie had de 50-jarige professional uit Baarlo ook wel, want hij moest het in de barrage tegen negentien andere kandidaten opnemen.
 
Leon Thijssen zadelde Diablo Z (v. Diarado). “Een negenjarig paard met heel veel bloed dat eindelijk ietsje rustiger wordt. Ik kocht hem als driejarig bij de fokker Van Montfort omdat hij daar altijd uit de wei sprong. Ik was daar toevallig. Heb ‘m ook helemaal niet zien vrijspringen, maar wist dat de moeder al een paar fijne paarden had geleverd.”
 
Het springtalent etaleert zich in de ring. “Hij heeft al wat vaker gewonnen en ik denk dat hij klaar is voor het 1.50m werk. Of ik blij ben met de overwinning? Ach, eigenlijk boeit het me niks. Ja, eerder wel. Toen wilde ik per se winnen, maar het gaat me nu om de ontwikkeling van het paard. Ik rijd gewoon heel erg graag en en geniet ervan als je wat van een paard kan maken, ook al duurt het een jaar.”
 
Gudrun Patteet uit België kopte overigens bijna haar tweede zege op rij binnen, want ze was 0,11 seconde langzamer met Sea Coast Kira (v. Emerald N.O.P.). Jarno van Erp werd derde met Bon Giorno Go (Tygo), voor Doron Kuipers met Freestyle (v. Cantos) en Patrick Lemmen met Eline Maria  (v. Diamant de Semilly).

Klik hier voor de uitslag van de 1.40m ING Prix

Auteur: Wendy Scholten