Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Ffw88 wacht niet op de rest onder Rob Heijligers

5/11/2018 11:20:44 AM


Rob Heijligers wint de Caterevents Prix. Foto Digishots
In de Caterevents Prix op 1.35m niveau ging de eerste prijs naar Rob Heijligers uit Asten. Hoewel Heijligers nog al eens een proef wint, is deze overwinning bijzonder. "Ik rijd dit paard alleen maar tijdens een concours. De rest van de week staat hij thuis bij eigenaresse Mirjam Bierings", vertelt hij.

Normaal gesproken is een hechte band tussen paard en ruiter essentieel om tot goede prestaties te komen, maar Rob Heijligers presteert er fantastisch mee zonder dat hij deze achtjarige zoon van Azteca VDL zelf vaak traint. "Dit gaat ook alleen maar met een slim en goed paard", vertelt hij,

Heijligers is blij dat hij elk jaar een startplek krijgt op CSI Eindhoven. "Dat regionale ruiters ook een kans krijgen op het mooiste concours van Nederland. Wat ik nu ga doen? Naar huis. Ik rijd morgen pas de volgende rubriek, de Derby. Ik heb thuis zo'n twintig paarden om te trainen. Ik heb een aanname verbod ingesteld. Ik wil er niet meer bij, want dan kan ik mijn werk niet goed doen. Het is niet normaal hoeveel eigenaren hun paarden willen laten trainen. Ze geloven er weer in na de crisis en willen investeren. Maar ik kan niet meer rijden dan wat ik nu doe. Ik heb twee meisjes die me helpen, één met het dressuurmatig rijden en de ander bij de verzorging en op- en afzadelen. Het springen doe ik altijd zelf."

Mel Thijssen deed het ook goed in deze 1.35m proef met een tweede plek op Ambler Gambler (v. Colander). Richelle Coppelmans werd derde op Galaxy Girl (v. Verdi TN), voor Boy Peels met Loksley van de Broekkant (v. Jaguar Mail).

Klik hier voor de 1.35m uitslag