Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Leopold van Asten: Van hoofdpijnmomentje naar tweede prijs

5/10/2018 4:42:37 PM


Winnares Gudrun Patteet en Sea Coast Pebbles Z. Foto Digishots
Een dejavu voor CSI Eindhoven-bestuurslid en springruiter Leopold van Asten. Net als vorig jaar werd hij op de openingsdag van CSI Eindhoven tweede achter een Belg. “Gudrun Patteet heeft ook wel een heel snel paard waar ze al heel lang een combinatie mee is. Ik heb voor m’n gevoel niet veel weggegeven als eerste start in de barrage, maar zij was wel heel snel.”
 
Leopold had  VDL Groep Beauty (For Pleasure x Contender) gezadeld voor de 1.50m Rabobank Prix, waarin elf ruiters terugkwamen voor de barrage. De schimmelmerrie, in 2006 geveild op SELL Veulenveiling Brabant, neemt dit weekend het stokje over van Leopold’s geblesseerde toppaard VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker). “Hij heeft zich maandag in de paddock geblesseerd”, vertelt hij. “Zodoende heb ik de planning van mijn paarden wat omgegooid en loopt Beauty zondag hier de Grote Prijs. Ze doet het goed. Ze heeft nu twee vijfsterren Grote Prijzen gelopen in Brussel en Berlin en zat beide keren in de topdrie.”
 
Aan de dubbelfunctie is Leopold van Asten inmiddels wel gewend. Al vijf jaar is hij bestuurslid én deelnemer. “Vanmorgen had ik wel een hoofdpijnmomentje toen het regende en het losrijterrein in een modderpoel veranderde. We hebben het terrein gedraineerd, maar het is te laat ingezaaid waardoor de bodem te weinig structuur heeft. Daar baal je van, want je wil alles op orde hebben. Gelukkig droogt het nu goed en brengen we vanavond extra lava aan. Hopelijk kunnen we het onder controle houden. Verder is het weer prachtig om hier te rijden. Elk jaar is het geweldig om te zien hoeveel mensen op CSI Eindhoven afkomen. Dat geeft echt voldoening.”
 
Gudrun Patteet reed de winnende barrage met Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso) in 40,58 seconden. Van Asten finishte in 42.72 seconden, voor Marcel Ewen uit Luxemburg en Gilles Dunon uit België.