Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Springpaarden klaar voor Derby, Erica Lickhammer winnares

5/10/2018 8:16:28 PM


Erika Lickhammer en Toupie du Quesnoy. Foto Digishots
De eerste kaarten voor de Derby van CSI Eindhoven zijn geschud. In de Lacom Prix op 1.40m niveau mochten alle paarden alvast even ‘ruiken’ aan de natuurlijke hindernissen, de wal en op- en afsprongen en dat verliep vrij vlekkeloos. Slecht vier paarden van de veertig werden uitgesloten. De Frans gefokte merrie Toupie du Quesnoy had het wel naar haar zin en won de rubriek onder de Zweedse Erika Lickhammer, die al twaalf jaar in Nederland woont.
 
“Een paar weken geleden zei ik nog dat ik geen Derby zou rijden omdat ik er geen paard voor zou hebben. Toen bedacht ik me dat Toupie het wel zou kunnen doen. Ik rijd haar al een tijd en nadat we wat geoefend hadden, ging ik met vertrouwen hierheen”, vertelt de blondine uit het nabijgelegen Asten. CSI Eindhoven voelt voor haar aan als een thuisconcours. “Een fun show. Geweldige atmosfeer, veel publiek dat meeleeft tijdens de ritten, veel mensen die we kennen en we zijn hier met het hele team compleet.”
 
Patrick Lemmen was de beste Nederlander in de Derby kwalificatie met Dadullah (v. Witinger), die de tweede tijd liet noteren. Oud-Derby winnaar Carlos Ribas werd knap derde op Wilexo (v. Phin Phin), voor Bianca Schoenmakers, Edwin Smits en Bert-Jan van der Pol.  Zaterdagmiddag gaat de Van Schijndel Bouwgroep Derby omstreeks 14.30 uur van start. Voorafgaand mag het publiek het parcours zelf verkennen.