Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Ladies Day krijgt bezoek van 'Fantasy vrouw' Bep Welters

4/19/2018 5:39:41 PM


Bep Welters komt naar CSI Eindhoven. Foto ®Arnold de Gans | Thoran-Pictures.nl

Het internationaal springconcours CSI Eindhoven gaat met flair van start op donderdag 10 mei. Tijdens Hemelvaartsdag wordt de 26e Ladies Day georganiseerd met talrijke kramen, shows en de ‘mooiste hoed verkiezing’ terwijl de beste springpaarden ter wereld hun parcoursen afleggen. En dan is er Bep. Bep  Welters, niet te missen met haar unieke kostuums.
 
“Ik ben een Fantasy vrouw”, giebelt de warme persoonlijkheid uit Voorthuizen. “Ik kom veel op beurzen, fairs en festivals met mijn eigen creaties. Fantasy jurken in Nederland en heel veel steampunk in Duitsland. Daar heb ik naamsbekendheid meegekregen. Ik heb zelfs op TV mogen rondhupsen”, lacht ze.
 
Adembenemende kostuums

Fantasy en steampunk, geen allerdaagse kost voor de doorsnee burger. De kostuums van Bep Welters zijn adembenemend, kleurrijk en uniek. Wie op Hemelvaartsdag CSI Eindhoven bezoekt, zal haar niet over het hoofd zien. “Ik heb er heel veel zin in. Ik heb heel veel goede dingen gehoord over CSI Eindhoven. Mijn kennissen zeiden allemaal: ‘Je gaat daar genieten! Ik neem nog iemand mee die in kostuum loopt en twee kramen met hoeden voor de verkoop. Nee, niet allemaal eigen creaties. Hoeden die mensen zelf ook willen dragen, daar houden ze van.”

 
Show dameszadel en jachtmeute

Alle dames met hoed op die CSI Eindhoven bezoeken, dingen donderdag 10 mei automatisch mee in de ‘Mooiste hoed verkiezing’ met daarbij een flink gevulde prijzenmand. In de hoofdpiste is er een show dameszadel rijden. Drie jonge meiden en een dame demonstreren in jachtkleding hoe mooi, elegant maar ook hoe stabiel het rijden is met twee benen aan één kant van het paard.
 
Vroeger werd er vooral in Engeland tijdens de jacht veel in dameszadel gereden en gesprongen en met het oog daarom verschijnt er tegelijkertijd een imponerende meute van zo’n dertig jachthonden in de ring onder leiding van Master Huntsman Bjorn van Vlerken. Als de grote Engelse Foxhounds het slipspoor oppikken, ontspint er een prachtig spektakel.

Topsport 

In de kern draait CSI Eindhoven om paardensport. Topsport. ‘s Werelds beste ruiters melden zich voor het evenement aan de Karpendonkse plassen waar flink wat rankingpunten te verdienen zijn om te kunnen klimmen op de wereldranking. De Grote Prijs op 1.55m hoogte op zondagmiddag is zelfs een kwalificatiemoment voor het WK in het Amerikaanse Tryon later dit jaar en het EK Rotterdam in 2019. Uniek is de Derby op zaterdagmiddag, de lange uithoudingsproef over natuurlijke hindernissen en wallen, wat altijd een lust voor het oog is. Iedereen is van harte welkom van 10 tot en met 13 mei. De toegang is alle dagen gratis.

Auteur: Wendy Scholten