Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Karel Cox: 'Het is hier top. Echt top'

5/27/2017 4:16:34 PM


Karel Cox en Fortuna (v. Nabab de Reve)
Met twee overwinningen en twee derde prijzen op zak kan CSI Eindhoven voor de 34-jarige Belg Karel Cox al niet meer stuk. Begin deze middag won hij de Youngster Tour finale om de Van Mossel Automotive Prijs op 1.30/1.35m niveau. "Stoer beestje he?", lacht hij.
 
Zijn Fortuna (Nabab de Reve x Zeus) dook met haar grote galop ruim onder de tijd van de toch ook snelle Fire (v. Vleut) onder Rob Heijligers. Janika Sprunger werd derde op Charlie Boy (v. Irco Mirco), voor Vincent Voorn met Giovanni Reuvekamps (v. Zambesi) en Julia Houtzager-Kayser op Gangster (v. Ukato).
 
Het was alweer bijna 15 jaar geleden dat Karel Cox voor het eerst en voor het laatst op CSI Eindhoven reed. Ik werkte toen op De IJzeren Man in Weert van de familie Gordijn. Ondertussen ben ik alweer twaalf jaar zelfstandig en ik heb me op de handel toegelegd. Pas sinds drie jaar ligt de focus weer meer op de sport, dankzij sportfanatieke eigenaren zoals Jos Stevens en de eigenaar van Fortuna, Reinhold Fassbender. Ik heb nu zes, zeven goede sportpaarden waarmee je voor de winst kan gaan. Niet elke week natuurlijk, maar ik wist dat ik hier in Eindhoven niet kansloos was."
 
Over het concours overigens niets dan lof. "Het is hier top. Echt top! Het kan niet beter. De organisatie doet er alles aan om alles voor elkaar te hebben en dan ook nog één van de beste parcoursbouwers ter wereld, Louis Konickx. Ik kom volgend jaar graag terug!"

Klik hier voor de uitslag

Auteur: Wendy Scholten