Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

‘Eindhovense’ Emma Augier de Moussac wint 1.50m NXP Semiconductors Prijs

5/26/2017 9:04:21 PM


Emma Augier de Moussac en Diva
De tweede dag van CSI Eindhoven werd gedomineerd door het internationaal gezelschap onder de springruiter. Het was de 16-jarige Niels Bulthuis  uit Limburg, die als enige Nederlander een zege naar zich toe trok. Nadat de Argentijn Fidel Segovia, die tegenwoordig in Bakel woont, twee rubrieken won en de Britse Louise Saywell één, ging het hoofdnummer figuurlijk naar Tsjechië. Letterlijk bleef de NXP Semiconductors Prijs op 1.50m niveau in Eindhoven, want daar woont Emma Augier de Moussac sinds drie jaar.
 
“Of ik op de fiets ben? Nee, dat is me te sportief”, lacht ze amazone, die even daarvoor een gedurfde Formule 1-race reed in het 1.50m hoge parcours met haar Nederlands gefokte merrie Diva (v. No Limit). Als allerlaatste in de barrage met twaalf deelnemers, had ze de taak de zeer competitieve Gert-Jan Bruggink op Charmeur (v. Cristallo) te kloppen.
 
Trainer Vincent Voorn uit Weert, bij wie Emma Augier de Moussac haar paarden heeft staan, kon zich niet inhouden. Zijn pupil reed nog niet door de startlijn of hij begon al te fluiten om haar tot spoed te manen. En onderweg bleef hij fluiten. “En dat terwijl hij weet dat hij me daarmee afleid. Ik dacht onderweg echt: ‘Stop daarmee, straks ga ik alleen maar hectisch rijden’. Hij wil zo ontzettend graag dat ik win. Hij geniet er nog meer van dan wanneer hij zelf eerste wordt”, straalt ze.
 
Alle credits verwijst Emma Augier de Mousac naar haar merrie. “Ik kwam echt niet steeds mooi bij de hindernis, maar ze sprong haar hart eruit. Ik won dit jaar in Spanje al een 1.50m proef met haar, werd keer tweede in een 1.60m Grote Prijs en nu dit. Ze doet het zo makkelijk en ze is zo rijdbaar. Ook leuk: haar fokker (P. Knijnenburg uit Deurne, red.) was hier. Ik heb hem mijn fles champagne gegeven.”
 
Gert-Jan Bruggink was blij met zijn tweede prijs, maar ook Michael Greeve die zich in de topdrie reed met de KWPN-hengst Emir R (v. Colman). Hendrik-Jan Schuttert, broer van de Grote Prijs-winnaar van vorig jaar Frank, reed zich naar de vierde plek met Balboa HS.
 
Klik hier voor de uitslag

Prachtige sport dus op het sfeervolle terrein. Louise Saywell won de 1.35m Gemeente Eindhoven Prijs, Niels Bulthuis de 1.25m CaterEvents Prijs en de 62-jarige Fidel Segovia gaf iedereen rijles in de Van den Bogaard Prijs voor jonge paarden en  de 1.35m Van Laarhoven BMW/Mini Prijs.
 
De ruiters en paarden zijn warm gedraaid voor de hoofdnummers die nog volgen. Echte publiekstrekkers zijn de Lacom Derby van Eindhoven op zaterdag vanaf 16.30 uur en de VDL Groep Grand Prix van Eindhoven op zondag vanaf 15.15 uur. 

Auteur Wendy Scholten