Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Leopold van Asten slaagt voor dubbel functie in ASML Prijs

5/25/2017 7:43:11 PM


ASML Prijs-winnaar Karel Cox. Foto Digishots
Springruiter Leopold van Asten weet zijn dubbelfunctie goed te combineren op CSI Eindhoven. Als bestuurslid wordt hij overladen met complimenten over het concours, als topsporter knalde hij donderdagavond in de ASML Prijs op 1.50m niveau en werd hij tweede met VDL Groep Miss Untouchable (v.  Chacco Blue). Karel Cox uit BelgiĆ« reed eentiende van een seconde eerder door de finishlijn als laatste deelnemer in de barrage.
 
“Ik had graag willen winnen, maar ik ging al als tweede in de barrage en er zaten er veertien in. En dat waren niet de minsten. Daar komt bij dat ik niet het laatste aan risico nam. Ik ben blij met hoe goed en constant ze springt. Een paard waar ik hoge verwachtingen van heb.”
 
De paarden van Leopold van Asten springen goed, het concours loopt gesmeerd, maar het vergt wel de nodige concentratie. “Ik moet echt tegen mezelf zeggen: en nu de focus bij het springen”, lacht Leopold. “Samen met Eric van der Vleuten en Frans Wijlaars ben ik verantwoordelijk voor het sportgebeuren. Eric is er twee dagen niet omdat hij verplichtingen heeft als bondscoach Spanje, dus proberen Frans en ik alles zo goed mogelijk te regelen. De bodem op tijd rollen, op de juiste manier laten sproeien, noem maar op. Omdat ik zelf mee rijd ervaar je waar je kan verbeteren en aansturen, maar op een gegeven moment moet je je er ook even voor afsluiten en je focussen op je taak in de ring.”
 
De lat ligt hoog bij de organisatie. “De eerste drie edities waren fantastisch, maar dit jaar moet het opnieuw schitterend worden. We organiseren dit met een groep mensen die allemaal hun eigen werk ernaast hebben en dit voor de hobby doen. Dat maakt het bijzonder. Maar we horen van alle kanten dat mensen genieten. En daar doe je het voor.”
 
Leopold van Asten won in de ASML Prijs bijna 5.000 euro. Voor winnaar Karel Cox en Flinstone van ‘t Eigenlo (v. For Pleasure) lag er 6.150 euro klaar, nadat hij al twee keer derde was geworden op deze eerste dag van CSI Eindhoven. Gert-Jan Bruggink reed zich in de topdrie met de fanatieke Umeunig (v. Untouchable Z), voor Vincent Voorn op Dante (v. Padinus) en Aniek Poels (v. Berlin).
 
 Klik hier voor de uitslag