Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

‘CSI Eindhoven mooiste buitenconcours van Nederland’

5/22/2017 8:39:36 AM


Ook Doron Kuipers is er dit jaar weer bij.

Woensdagochtend arriveren ruiters met hun paarden vanuit de hele wereld bij de Karpendonkse Plas om vier dagen lang deel te nemen aan het topconcours CSI Eindhoven. De organisatie is er klaar voor. “We hebben stevige concurrentie van grote wedstrijden in Hamburg en Rome waar teamwedstrijden gehouden worden, maar desondanks ziet ook ons deelnemersveld er fantastisch uit”, vertelt bestuurslid en springruiter Frans Wijlaars.
 
Trouwe deelnemers

Wijlaars, die zelf de Derby van Eindhoven in 2011 won, spreekt van een grote groep trouwe deelnemers die al vroeg in het seizoen op de deur kloppen of ze in Eindhoven mogen rijden. “Misschien kent niet iedereen namen als Darragh Kenny en Jannika Sprunger, maar ze staan wel bij de beste zestig van de wereld. Het zijn dan niet de oude John Whitakers en Rodrigo Pessoa’s, maar dat komt omdat de top tegenwoordig veel breder is.”
 
Derby-winnaars

Oud-Derby-winnaar Henk van de Pol, Bianca Schoenmakers en Rob Heijligers vertegenwoordigen de regio en krijgen sterke concurrentie van Wout-Jan van der Schans, Jessica Mendoza, William Funnell, Joy Lammers, Mathijs van Asten en bestuurslid Leopold van Asten, die de befaamde Derby op zaterdagmiddag ook al eens wisten te winnen. Willem Greve, gisteren winnaar van de Grote Prijs van Tubbergen, is er bij maar ook de VDL Groep Grote Prijs-winnaar van vorig jaar Frank Schuttert. Op Nederland na komt de grootste delegatie aan ruiters uit de Verenigde Staten, waaronder olympisch amazone Reed Kessler en de door Jeroen Dubbeldam getrainde Lucas en Wilton Porter.

'Ons' CSI Eindhoven 

Hoewel menig graspiste ter wereld al is ingeruild voor een stabiele zandbodem, blijft CSI Eindhoven een concours op grasbodem wat extra uitstraling geeft aan het evenement. “Het is toch het mooiste buitenconcours van Nederland. Helemaal vrij bij het water, alles in het groen, op loopafstand van de stad, gratis toegang voor het publiek, leuke activiteiten voor kinderen en een prachtig restaurant naast de losrijpiste. Als het dadelijk aan de gang is en het is mooi weer, dan heeft iedereen het naar z’n zin. Dat is het mooiste gevoel. Het is echt ‘ons’ CSI Eindhoven. Met velen gerealiseerd. Of je nou met sponsoren, ruiters, bestuursleden, vrijwilligers of beveiligers praat, dat ‘ons’ proef je overal. Als een soort clubgevoel.”
 
De internationale rubrieken beginnen op Ladies Day donderdag om 8.00 uur. Er wordt tot en met 1.50m niveau gesprongen. De hoofdnummers op zaterdag en zondag, de Lacom Derby en de VDL Groep Grote Prijs, worden vanaf 16.45 en 15.15 uur verreden.