Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

In dameszadel op CSI Eindhoven

5/5/2017 7:26:09 PM


Op Hemelvaartsdag is er een show dameszadel rijden.
Een dameszadel, dat is geen zadel voor vrouwen maar voor dames. Die zwiepen hun been niet achteloos over het paard heen. Ze nemen plaats in een speciaal gevormd zadel dat het mogelijk maakt om beide benen aan één zijde te laten hangen. Wist je dat er op CSI Eindhoven met een dameszadel wordt gereden? Tijdens de 25e editie van de Ladies Day op CSI Eindhoven op Hemelvaartsdag 25 mei zijn er weer shows.
 
In Nederland  zijn er nog zo’n honderd mensen die deze traditie van het paardrijden voortzetten. Heeft u altijd al de sfeer willen proeven van de victoriaanse- of renaissance tijd? Kom dan naar de show van The Dutch Side Saddle Club.
 
Vier jonge amazones in de leeftijd van 9 tot 12 jaar en drie dames laten zien dat je met een dameszadel elke tak van de hippische sport kunt beoefenen. Er wordt gesprongen en dressuur gereden, er worden verschillende type paarden gepresenteerd en  prachtige kostuums getoond. 
 
Bij deze stellen wij ze aan u voor:

Carlijn Arnoldus (net 9  jaar) rijdt op haar stoere Welshpony Leybuchts Rocado, op stal Sjonnie genoemd. Carlijn rijdt sinds de zomer 2015 dameszadel samen met Jessica Nesselaar. Ze zitten samen ook in de ponyles en hebben altijd reuze veel pret samen. Carlijn is gaan rijden door haar moeder. Die ook al vanaf vroege leeftijd heeft leren dameszadelrijden. Zij zal Carlijn in het begin naast haar paard begeleiden.
 
Jessica Nesselaar (9 jaar) met haar prachtige Welshpony Daeno. Jessica rijdt ook sinds de zomer 2015 dameszadel en samen met Carlijn hebben ze al op mogen treden tijdens de Welshdag, Horse Event en Paard Hardenberg.  Daeno is nog een jonge pony en kan soms best ondeugend zijn.
 
Annemarijn Arnoldus (10 jaar) rijdt op Marits Maiden Rise of Sun, een 15 jarige New forest merrie. Ze rijdt pas  sinds 1 jaar en vanaf vorig jaar augustus ook in Dameszadel. Annemarijn, Carlijn, Jessica en een stoere prins hebben tijdens Jumping Amsterdam een spetterend optreden in Dameszadel. Met zijn viertjes hebben zij het sprookje Assepoester uitgebeeld.

Roos Beekmans (12 jaar) is absoluut de ster van de dag. Zij rijdt op haar stoere Ierse Cob pony de sterren van de hemel. Lang rijdt ze nog niet in dameszadel. Slechts krap een jaar maar ze doet er alles mee. Ze rijdt dressuur, springt maar heeft  samen met haar moeder Monique Beekmans ook al verschillende jachten in dameszadel gereden. Roos en haar moeder laten het publiek zien dat er echt gejaagd en gesprongen kan worden.
 
Helen Arnoldus rijdt een KWPN merrie van 13 jaar en zit in een victoriaanse jurk te paard.

Monique Beekmans rijdt haar prachtige Ierse schimmel in jachttenue. Zij zal het publiek ook trakteren op een ware spring en jacht show.

Nicole Nieuwenhuizen rijdt haar uit Spanje afkomstige Andalusier nog niet heel lang onder het dameszadel maar kan er al super goed mee overweg.