Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Jeroen Appelen maakt talent waar in 1.40m ING Prijs

5/8/2016 1:00:25 PM


Jeroen Appelen en Filesto van de Herkant
Pas vorige week donderdag kreeg Jeroen Appelen groen licht dat hij op CSI Eindhoven mocht rijden en vanochtend maakte hij zijn talent waar in de 1.40m ING Prijs met Filesto van de Herkant (v. Oklund). In dit direct op tijd met 68 deelnemers, waarbij de ruiters twee paarden mochten starten, bleef hij Robert Vos op het nippertje voor. Vos kwam slechts één honderdste van een seconde te kort met Interliner H (v. Indoctro). Jelmer Hoekstra werd derde op Anastacia (v. Manhattan), voor Doron Kuipers op Baileys (v. Vincenzo), die eveneens rond de 65 seconden finishten.

"Ik kreeg het er wel extra warm van", vertelt de 25-jarige Jeroen Appelen, die ambitieus van start ging. "Ik win heel graag, maar ja, welke ruiter wil dat nou niet? Bij het parcourslopen wist ik dat ik hier en daar een galopsprong weg kon laten. Mijn paard is zeer snel en heel voorzichtig. Dit jaar hebben we al een paar rankingproeven weten te winnen en waren we derde in de Derby van Lummen."

Jeroen Appelen belandde op zijn 18e op de stal van voormalig Grand Prix-amazone Aniek Bijloos, die door een gebroken rug haar sportcarriére op zij moest zetten. "Voor en na school ging ik daarheen en ik ben er niet meer weggegaan. Aniek begeleid me ook met de paarden. We willen zo hoog mogelijk in de sport geraken, al moet er natuurlijk wel eens wat verkocht worden. Sport zonder handel is niet te betalen. Voor mij is het moeilijk om aan startplaatsen te komen op goede concoursen. Vorig jaar werd ik VLP talent van het Jaar en kreeg ik een ticket voor de vijfsterrenwedstrijd in Mechelen. Dat was echt geweldig. Ik hoop dat ik vaker op zulke evenementen mag rijden."

Klik hier voor de uitslag