Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Houtzager: ‘CSI Eindhoven geweldig evenement’

5/6/2016 8:24:03 PM


Marc Houtzager en Sterrehof's Uppity
Marc Houtzager, winnaar van de Provincie Noord-Brabant Prijs op 1.50m niveau op vrijdagavond, is vol lof over de derde editie van CSI Eindhoven. “Wat een geweldig evenement is dit. We hebben hier met een internationaal driesterren concours van doen, maar het is vijfsterren waardig. Heel veel dank aan de organisatie en de sponsoren die dit mogelijk maken. Voor ons is het belangrijk dat zo’n concours blijft voortbestaan.”
 
Houtzager deed een goede greep in de prijzenpot, want zijn ritten met Sterrehof’s Uppity (v. Guidam) leverde hem 6.150 euro op. Van de 55 deelnemers in de hoogste rubriek haalden slechts zeven de barrage. “Het was een dikke proef, Grote Prijs-waardig”, vertelt hij, nadat hij optimaal gebruik had gemaakt van de snelheid van Uppity. “Uppity is één van de snelste paarden ter wereld. Toch reed ik er niet alles uit omdat ik hem zondag ook nog in de Grote Prijs wil rijden. De tijd kon sneller en dat bleek ook wel, want Wout-Jan van der Schans was een seconde sneller.”
 
Toch zat er voor Wout-Jan van der Schans niet meer in dan de vierde prijs met Capetown (v. Oklund), die een foutje maakte op de insprong van de dubbel. Met twee foutloze ritten werden Michel Hendrix op Baileys (v. Indoctro) en de Italiaan Lorenzo De Luca op Balou de Coeur Joye (v. Balou du Rouet) knap tweede en derde. Remco Been sloot de topvijf met de hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker).

Klik hier voor de uitslag