Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Joy Lammers geeft rake klap in Eindhovens Dagblad Prix

5/5/2016 8:50:19 PM


Joy Lammers en Zomerfee van de Broekkant
Joy Lammers, vorig jaar winnares van de Derby van Eindhoven, steekt haar ambitie niet onder stoelen en banken. Door vanavond de Derby kwalificatie om de Eindhovens Dagblad Prijs te winnen met haar Derby topper Zomerfee van de Broekkant (v. Oklund), laat ze weten in vorm te zijn voor de hoofdrubriek op zaterdagmiddag. En laat die voor het eerst gesponsord worden door Lacom Machinefabriek, het bedrijf van haar vader Driek Lammers die bovendien tot het bestuur van CSI Eindhoven is toegetreden als vice-voorzitter.

Er waren 32 deelnemers die aan de start verschenen van de Derby kwalificatie op 1.40m niveau. Extra bijzonder aan deze rubriek is dat een deel van het parcours over natuurlijke hindernissen gaat en dat de paarden al wat kunnen wennen aan de hoge Derby wal voor zaterdagmiddag. In totaal bleven vijf combinaties foutloos. Ook bestuurslid Frans Wijlaars op Charlton (v. Quasimodo Z) liet alle balken in de lepels liggen, maar finishte net buiten de toegestane tijd en werd met één strafpunt zesde.

Suus Kuyten leek de beste rit te hebben gereden met haar hengst Dallas du Domaine Z (v. Darco), maar Joy Lammers wist maar liefst zes seconden onder haar tijd te duiken. "Ik wilde Zomerfee niet plat jagen, maar wel vlot rijden. Yves Houtackers, mijn trainer zei: 'Er is best veel prijzengeld, dus probeer maar vooraan te eindigen'. Ik zag dat Carlos Ribas als enige aan de rechterkant van de wal naar beneden sprong om daarna in de landing meteen rechtsaf over de hindernis te springen. Dat deed ik ook en dat leverde mij zoveel tijdwinst op!", vertelt de winnares.

Een geheim voor het winnen van Derby-rubrieken heeft Joy Lammers niet, want van tevoren oefenen doet ze niet. "Zomerfee pakt gewoon heel goed aan. Twee jaar geleden liep ze hier in Eindhoven haar eerste Derby, vorig jaar won ze en nu ging ik er maar gewoon vanuit dat ze het weer zou doen. Ze was fijn te rijden, scherp en had er echt zin in. En wat is het prachtig hier. De graspiste ligt er goed bij, het weer is super. CSI Eindhoven is in mijn ogen het mooiste concours van Nederland. Op een grasbodem rijden is toch wel heel erg mooi."

Terwijl Suus Kuyten tweede werd, schoof Marriet Hoekstra door een goede derde plaats met U Bresco Z (v. Untouchable). De vierde en vijfde prijs gingen naar Sanne Thijssen op Ulena (v. Baloubet du Rouet) en Koen Leemans met Uraniet (v. Emilion).

Klik hier voor de uitslag

Auteur Wendy Scholten