Hemelvaart 2022 GRATIS TOEGANG

Regerend olympisch kampioenen Guerdat en Nino naar CSI Eindhoven

4/29/2016 8:30:29 PM


Steve Guerdat en Nino des Buissonnets, winnaars van olympisch goud in Londen 2012. Foto Wendy Scholten
CSI Eindhoven heeft vandaag de toezegging van springruiter Steve Guerdat gekregen. De 34-jarige Zwitser is regerend olympisch kampioen en won recent zijn tweede wereldbekerfinale op rij. Hoewel hij de laatste wereldbeker met het paard Corbinian won, liet hij na afloop direct weten dat z'n olympische topper Nino des Buissonnets zijn troef is voor Rio de Janeiro. En laat hij Nino nou bij zich hebben op CSI Eindhoven!
 
Vorig jaar won Nino des Buissonnets de Grote Prijs van La Baule en Geneve en werd hij tweede in de Grote Prijs van Sankt Gallen. Dit jaar zagen we de 15-jarige ruin, afstammend van de tophengst Kannan, nog niet eerder internationaal in actie. “Het was moeilijk om niet je beste paard mee te nemen naar de wereldbekerfinale, maar het is een olympisch jaar en ik wilde hem sparen voor Rio. Hij voelt zeer goed aan en we hebben een speciale voorbereiding om hem klaar te krijgen voor de Olympische Spelen”, liet Steve Guerdat aan de media weten.
 
Steve Guerdat is niet de enige die voor Eindhoven kiest om zijn toppaard klaar te stomen voor de Olympische Spelen. Eerder kondigde oud-olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam al aan om hier Zenith SFN te starten. Op de deelnemerslijst staan overigens drie wereldkampioenen: naast Jeroen Dubbeldam (2014) zijn dat Jos Lansink (2006) en Dermott Lennon (2002).